Zafír Apartman

HU | DE | CZ | EN

H-9600 Sárvár, Rákóczi u. 37-39.

+36 30 9390 953

HU | DE | CZ | EN

SÁRVÁR

Sárvár nyugat - dunántúli kisváros, amely a Rába folyó két partján terül el. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város minden évszakban valami különlegeset ígér.
Gyönyörű természeti környezet, számos látnivaló és kirándulóhely várja az idelátogatókat.

Érdemes megtekinteni a több mint ezer éves történelme során felhalmozott értékeket őrző Nádasdy várat, mely jellegzetes kaputornyával és a várárkon átívelő boltíves hídjával a nemzeti örökség része.  A reneszánsz várkastélyt az egykori vizesárok helyén kialakított park veszi körbe. Belső udvara szabálytalan ötszöget formáz, a jó idő beköszöntével szabadtéri zenei koncerteknek, kulturális programoknak, fesztiváloknak, népszerű vásároknak ad otthont. Legmeghatározóbb programjai közé tartozik a minden év júliusában megrendezésre kerülő, hagyományőrző Nádasdy történelmi fesztivál, megy egy látványos történelmi időutazás a 17. századi Magyar Királyság egy mezővárosának mindennapjaiba. A fesztiválprogram a Báthory lakomával kezdődik, ahol korabeli étkeket szolgálnak fel középkori külsőségek között, majd a fesztivál hétvégéjén folyamatos a viaskodás, de mindeközben az élet színes, örömmel és szórakozással teli forgataggá változik.
Szomszédságában található a 16 hektáros Arborétum, mely számos növényritkasággal büszkélkedik.

A hét tóból álló Csónakázó - tó, a Rába part, a Vadkert az aktív pihenésre vágyóknak kínálja a kerékpártúrák, horgászat, vadászat, lovaglás és kirándulás örömeit. A Rába - folyó ideális körülményeket biztosít vízitúrák lebonyolítására.

A város 2014 őszén újabb értékkel gazdagodott, felújították a parkerdőt, ami Sárvári Kirándulóerdőként kínál kitűnő szabadidős programot a fürdővárosba érkezőknek.
A gasztronómia és a bor szerelmeseit számos étterem, vendéglő és borpince várja, hetente tematikus estekkel, nyaranta kellemes teraszokkal, hangulatos kerthelyiségekkel.

A város vonzerejét olyan színvonalas kulturális programok növelik, mint a Nemzetközi Folklórfesztivál, a Nemzetközi Fúvóstalálkozó, a Vármeeting Nemzetközi Motoros - és Rockfesztivál minden év augusztusának első hétvégéjén és a Simon Júdás napi országos kirakódó vásár októberben.

 

Hírlevél &
ajánlatok